Flexi-T®

Perfect gevormd

Waarom kiezen voor de Flexi-T?


De Flexi-T is ontwikkeld op basis van goedgekeurde studies. Gegevens zijn verkregen door metingen met de Kurz-Cavimeter van de baarmoederholte van 795 vruchtbare vrouwen uit alle leeftijd- en pariteitsgroepen. Deze gegevens tonen aan dat de afmeting van de baarmoeder afhankelijk is van het aantal zwangerschappen. Op basis van deze kennis is de Flexi-T ontwikkeld. Er zijn 2 verschillende maten: het standaardspiraaltje voor vrouwen die reeds kinderen hebben en het kleine spiraaltje voor vrouwen zonder kinderen.

Dankzij de optimale pasvorm en het flexibele materiaal worden expulsies en ongewenste bijwerkingen zoals bloedingen en pijn tot een minimum beperkt. De eenvoudige inbrengmethode met het dunne inbrengbuisje zonder duwstift is minder pijnlijk en het verwijderen is eenvoudig en relatief pijnloos. De kans op perforatie is door de ronde hoeken van het spiraaltje en het gebruik van het dunne inbrengbuisje zonder duwstift zeer klein. De Flexi-T is zo ontworpen dat het aansluit op de bovenkant van de baarmoeder; het is zeer flexibel. De Flexi-T is aantoonbaar gebruiksvriendelijk voor zowel de arts als de vrouw.

Een klinische studie onder 1150 vrouwen van alle leeftijd- en pariteitsgroepen heeft geconcludeerd dat de Flexi-T veilig is met een hoge beschermingsgraad voor de vrouw.

De Flexi-T is een hormoonvrij spiraaltje  en heeft dus geen invloed  op de hormoonhuishouding van het lichaam. Bij plaatsing is er onmiddellijke bescherming en bij het verwijderen is de vrouw direct vruchtbaar.

 

 

Duurzaam, betrouwbaar en hormoonvrij

 

Welke Flexi-T modellen zijn beschikbaar?


Flexi-T is verkrijgbaar in 3 varianten, de Flexi-T 300, de Flexi-T+ 300, en Flexi-T+ 380.
Er is dus voor de meeste vrouwen een passende en comfortabele oplossing beschikbaar.


Flexi-T 300

De Flexi-T 300 is het kleinste koperspiraaltje beschikbaar (lengte 29 mm en breedte 23 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) en geschikt voor vrouwen die (nog) geen kinderen gebaard hebben, aangezien zij een aantoonbaar kleinere baarmoeder hebben.  De Flexi-T 300 is ook geschikt voor vrouwen in de overgang die nog wel een methode voor anticonceptie willen gebruiken. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T 300 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen.


Flexi-T+ 300

De Flexi-T+ 300 is de grotere versie van de Flexi-T 300 (lengte 32 mm en breedte 28 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) en uitermate geschikt voor vrouwen die 1 of meerdere kinderen hebben gebaard, aangezien de baarmoeder na een zwangerschap aantoonbaar groter is. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T+ 300 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen.


Flexi-T+ 380

De Flexi-T+ 380 is net als de Flexi-T+ 300 een grotere versie van de Flexi-T 300 (lengte 32 mm en breedte 28 mm, bevat 380 mm² koper). Het verschil tussen de Flexi-T+ 300 en de Flexi-T+ 380 is de hoeveelheid koper en de verdeling daarvan. Bij de Flexi-T+ 380 is het verticale gedeelte omwikkeld met 300 mm² koperdraad en is er op de armpjes ook koper aangebracht, (in totaal 380 mm² koper) om daarmee de effectiviteit te verhogen.

Dit spiraaltje is uitermate geschikt voor vrouwen in de meest vruchtbare leeftijd (20-35 jaar) die 1 of meerdere kinderen hebben gebaard, aangezien de baarmoeder na een zwangerschap aantoonbaar groter is. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T+ 380 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen.

Je huisarts en/of gynaecoloog kan je eventueel adviseren welk type Flexi-T voor jou het beste is.