Flexi-T®

Een juweel voor je baarmoeder

Waarom kiezen voor de Flexi-T?


De Flexi-T is ontwikkeld op basis van goedgekeurde studies. Gegevens zijn verkregen door metingen met de Kurz-Cavimeter van de baarmoederholte van 795 vruchtbare vrouwen uit alle leeftijdsgroepen en bij vrouwen die geen, één of meerdere zwangerschappen hebben doorgemaakt. Deze gegevens tonen aan dat de afmeting van de baarmoeder afhankelijk is van het aantal zwangerschappen. Op basis van deze kennis is de Flexi-T ontwikkeld. Er zijn 2 verschillende maten: het standaardspiraaltje voor vrouwen die reeds kinderen hebben en het kleine spiraaltje voor vrouwen die nog geen zwangerschap hebben doorgemaakt.

Dankzij de optimale pasvorm en het flexibele materiaal worden expulsies en ongewenste bijwerkingen zoals bloedingen en pijn tot een minimum beperkt. De eenvoudige inbrengmethode met het dunne inbrengbuisje zonder duwstift is minder pijnlijk en het verwijderen is eenvoudig en relatief pijnloos. De kans op perforatie is door de ronde hoeken van het spiraaltje en het gebruik van het dunne inbrengbuisje zonder duwstift zeer klein. De Flexi-T is zo ontworpen dat het aansluit op de bovenkant van de baarmoeder; het is zeer flexibel. De Flexi-T is aantoonbaar gebruiksvriendelijk voor zowel de arts als de vrouw.

Een klinische studie onder 1150 vrouwen uit alle leeftijdsgroepen en bij vrouwen die geen, één of meerdere zwangerschappen hebben doorgemaakt, heeft geconcludeerd dat de Flexi-T veilig is met een hoge beschermingsgraad voor de vrouw.

De Flexi-T is een hormoonvrij spiraaltje en heeft dus geen invloed op de hormoonhuishoudig van het lichaam. Bij plaatsing is er onmiddellijke bescherming en bij het verwijderen is de vrouw direct vruchtbaar.

 

Duurzaam, betrouwbaar en hormoonvrij

 

Welke Flexi-T modellen zijn beschikbaar?

 


 

Flexi-T is verkrijgbaar in twee varianten, de Flexi-T 300 en de Flexi-T+ 380.
Beide even betrouwbaar, met als verschil dat de 300 geschikt is voor vrouwen die nog geen kinderen hebben gekregen en de +380 voor vrouwen die reeds één of meerder kinderen hebben gebaard. In welke levensfase je ook zit, er is in alle gevallen een comfortabele oplossing beschikbaar.

 


 

 Flexi-T 300

 

De Flexi-T 300 is het kleinste koperspiraaltje beschikbaar (lengte 29 mm en breedte 23 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) en geschikt voor vrouwen die (nog) geen kinderen gebaard hebben, aangezien zij een aantoonbaar kleinere baarmoeder hebben. De Flexi-T 300 is ook geschikt voor vrouwen in de overgang. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T 300 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen.

 

 Flexi-T+ 380

 

De Flexi-T+ 380 is een grotere versie van de Flexi-T 300 (lengte 32 mm en breedte 28 mm, omwikkeld met 380 mm² koper).  

Dit spiraaltje is uitermate geschikt voor vrouwen, die 1 of meerdere kinderen hebben gebaard, aangezien de baarmoeder na een zwangerschap aantoonbaar groter is. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T+ 380 hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T+ 380 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen.

 

Uw huisarts en/of gynaecoloog kan u eventueel adviseren welk type Flexi-T voor u het beste is.