Flexi-T®

Een juweel voor je baarmoeder

Waarom kiezen voor de Flexi-T?


De Flexi-T is ontwikkeld op basis van goedgekeurde studies, gegevens zijn verkregen door metingen met de Kurz-Cavimeter van de baarmoederholte van 795 vruchtbare vrouwen uit alle leeftijd- en pariteitsgroepen. Deze gegevens tonen aan dat de afmeting van de baarmoeder afhankelijk is van het aantal zwangerschappen. Op basis van deze kennis is de Flexi-T ontwikkeld. Er zijn 2 verschillende maten: het standaardspiraaltje voor vrouwen die reeds kinderen hebben en het kleine spiraaltje voor vrouwen zonder kinderen.

Dankzij de optimale pasvorm en het flexibele materiaal worden expulsies en ongewenste bijwerkingen zoals bloedingen en pijn tot een minimum beperkt. De eenvoudige inbrengmethode met het zeer kleine inbrengbuisje zonder duwstift is minder pijnlijk en het verwijderen is eenvoudig en relatief pijnloos. De kans op perforatie is door de ronde hoeken van het spiraaltje en het gebruik van het kleine inbrengbuisje zonder duwstift zeer klein. De Flexi-T is zo ontworpen dat het aansluit op de bovenkant van de baarmoeder; het is zeer flexibel. De Flexi-T is aantoonbaar gebruiksvriendelijk voor zowel de arts als de vrouw.

Een klinische studie onder 1150 vrouwen van alle leeftijd- en pariteitsgroepen heeft geconcludeerd dat de Flexi-T veilig is met een hoge beschermingsgraad voor de vrouw.

De Flexi-T is een hormoonvrij spiraaltje welke dus geen invloed uitoefent op de hormoonhuishoudig van het lichaam. Bij plaatsing is er onmiddellijke bescherming en bij het verwijderen is de vrouw direct vruchtbaar.

 

Duurzaam, betrouwbaar en hormoonvrij

Welke Flexi-T modellen zijn beschikbaar?


Flexi-T is verkrijgbaar in 4 varianten, de Flexi-T 300, Flexi-T 300D,
de
Flexi-T+ 300, en Flexi-T+ 380.
Er is dus voor de meeste vrouwen een passende en comfortabele oplossing beschikbaar.


 

 Flexi-T 300

De Flexi-T 300 is het kleinste (lengte 29 mm en breedte 23 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) koperspiraaltje beschikbaar en geschikt voor vrouwen die (nog) geen kinderen gebaard hebben, aangezien zij een aantoonbaar kleinere baarmoeder hebben net als vrouwen in de overgang die nog wel een methode voor anticonceptie willen gebruiken. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T 300 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen. Tevens vermindert de aanwezigheid van koper in de baarmoeder, de kans op baarmoederhalskanker (hr HPV) ten opzichte van een hormoonspiraal.

 Flexi-T 300D

De Flexi-T 300D is net als de Flexi-T 300 het kleinste (lengte 29 mm en breedte 23 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) koperspiraaltje beschikbaar. Het verschil tussen de Flexi-T 300 en de Flexi-T 300D is de verdeling van het koper. Bij de Flexi-T 300D is het verticale gedeelte omwikkeld met 220 mm² koperdraad en is er op de armpjes ook koper aangebracht, in totaal 300 mm² koper om daarmee de effectiviteit te verhogen. De Flexi-T 300D is uitermate geschikt voor vrouwen/meisjes in de meest vruchtbare leeftijd (vanaf eerste menstruatie – 35 jaar) die (nog) geen kinderen gebaard hebben, aangezien zij een aantoonbaar kleinere baarmoeder hebben. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T 300D biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen. Tevens vermindert de aanwezigheid van koper in de baarmoeder, de kans op baarmoederhalskanker (hr HPV) ten opzichte van een hormoonspiraal.

 


 Flexi-T+ 300

De Flexi-T+ 300 is de grotere zus van de Flexi-T 300 (lengte 32 mm en breedte 28 mm, omwikkeld met 300 mm² koperdraad) en uitermate geschikt voor vrouwen die 1 of meerdere kinderen hebben gebaard, aangezien de baarmoeder na een zwangerschap aantoonbaar groter is. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.
Vrouwen die gevoelig zijn voor tussentijds bloedverlies doen er verstandig aan om voor dit type te kiezen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T+ 300 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen. Tevens vermindert de aanwezigheid van koper in de baarmoeder, de kans op baarmoederhalskanker (hr HPV) ten opzichte van een hormoonspiraal.

 Flexi-T+ 380

De Flexi-T+ 380 is net als de Flexi-T+ 300 een grotere zus van de Flexi-T 300 (lengte 32 mm en breedte 28 mm, omwikkeld met 380 mm² koperdraad). Het verschil tussen de Flexi-T+ 300 en de Flexi-T+ 380 is de hoeveelheid koper en de verdeling daarvan. Bij de Flexi-T+ 380 is het verticale gedeelte omwikkeld met 300 mm² koperdraad en is er op de armpjes ook koper aangebracht, (in totaal 380 mm² koper) om daarmee de effectiviteit te verhogen.

Dit spiraaltje is uitermate geschikt voor vrouwen in de meest vruchtbare leeftijd (20-35 jaar) die 1 of meerdere kinderen hebben gebaard, aangezien de baarmoeder na een zwangerschap aantoonbaar groter is. Het spiraaltje is eenvoudig en nagenoeg pijnloos te plaatsen.

De hoeveelheid koper kan invloed hebben op de cyclus. Vrouwen die gevoelig zijn voor tussentijds bloedverlies doen er verstandig aan om niet voor dit type te kiezen.

Doordat de Flexi-T hormoonvrij is, wordt de hormoonhuishouding van het lichaam niet verstoord en blijft de cyclus normaal.

De Flexi-T+ 380 biedt 5 jaar optimale bescherming tegen zwangerschappen. Tevens vermindert de aanwezigheid van koper in de baarmoeder, de kans op baarmoederhalskanker (hr HPV) ten opzichte van een hormoonspiraal.

Uw huisarts en/of gynaecoloog kan u eventueel adviseren welk type Flexi-T voor u het beste is.